Onko autosi katsastuksen tarpeessa?
Ei hätää, meillä se onnistuu vaivattomasti!

Palvelut

Katsastus

Liikenteen turvallisuuden kannalta on tärkeää, että puolueeton asiantuntija tarkastaa säännöllisesti ajoneuvojen teknisen kunnon. Määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan kaikki liikenneturvallisuuteen vaikuttavat teknilliset tekijät. Tarkastuskohteita ovat mm. jarrut, renkaat, ohjaus, hallintalaitteet, valot ja pakokaasupäästöt. Katsastusajan määräytymisen voit tarkistaa TraFin sivuilta.

Muutoskatsastus

Muutoskatsastus on ajoneuvon muutosten hyväksymiseksi ja rekisteriin merkittyjen tietojen muuttamiseksi tai täydentämiseksi suoritettava katsastus.

Rekisteröintikatsastus

Rekisteröintikatsastus suoritetaan yksittäisen ajoneuvon luokittelua varten. Siinä todetaan ajoneuvon rekisteröintiä varten tarpeelliset tiedot sekä tarkastetaan, onko ajoneuvo kunnoltaan turvallinen sekä mitoiltaan ja varusteiltaan säännösten mukainen.

Kuntotarkastus

Puolueettoman katsastusmiehen tekemässä autotestissä selvitetään auton kunto. Auton vaihdon yhteydessä kuntotarkastus on hyvä lisä ja auttaa varmistamaan ostopäätöstä. Tarkastuspöytäkirjan perusteella teet tarvittavat korjaukset ajoissa ja vältyt kalliilta ja ikäviltä yllätyksiltä. Ostajana varmistut, että auton kunto ja hinta ovat kohdallaan ja myyjänä voit vauhdittaa ostopäätöstä ja perustella hintapyyntöäsi.

Rekisteröinti - omistajanvaihdokset

Katsastusasemalla hoidetaan ajoneuvosi rekisteröinti nopeasti ja vaivattomasti. Saat uuden rekisteröintitodistuksen heti mukaasi. Rekisteröinti tulee tehdä 7 pv:n kuluessa muutoksesta.

Siirtoluvat

Saat meiltä ajoneuvon siirtoa varten annettavan luvan ajoneuvon liikenteessä käyttämiseen. Siirtolupa myönnetään käytön edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin enintään 7 päiväksi.

Ajanvaraus netissä

Voit hoitaa ajanvarauksen Internetin avulla. Netistä voit kätevästi ja vaivattomasti valita itsellesi parhaiten sopivan ajan ja katsastusaseman.

Huomaa: Nettiajanvaraukset ainoastaan henkilö ja pakettiautojen määräaikaiskatsastuksille. Kuorma-autot, rekisteröintikatsastukset, muutoskatsastukset ja erikoiskatsastukset ajanvarauksella puh.numerosta 03 3454 4200

Drive-In- katsastus

Ajoneuvosi määräaikaiskatsastus ilman etukäteen tapahtuvaa ajanvarausta, Ajat vain asemalle ja autosi katsastetaan odottaessasi.

Liikennekäytöstä poisto

Liikennekäytöstäpoiston voi suorittaa auton rekisteriotteen ilmoitusosalla, joko ajoneuvon omistaja tai haltija. Ajoneuvoveron ja liikennevakuutuksen maksuvelvollisuus päättyy poisto päivään, ja jatkuu edelleen kun auto ilmoitetaan liikennekäyttöön. Liikennekäytöstäpoisto ilmoitusta ei voi tehdä ilman poikkeus syytä L- luokkaan kuuluvista ajoneuvoista (Mopo, moottoripyörä, kolmipyörä, kevyt nelipyörä sekä nelipyörä)
Lisätietoja saat TraFin internet-sivuilta.

Vakuutukset

Voit hoitaa asemallamme kaikki ajoneuvosi vakuutukset kerralla kuntoon. Saat katsastusasemalta halutessasi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen.

Kaupparekisteriotteet

Katsastusasemalta saat yrityksien, yhdistyksien tai toiminimien viralliset kaupparekisteriotteet, jotka ovat voimassa 12 kuukautta.

Ajoneuvotodistus

Tilaamme puolestasi sinulle rekisteröintikatsastuksessa tarvittavat todistukset. Varmimmin todistus saadaan kun ajoneuvo on valmistettu Saksassa tai ollut siellä rekisterissä.

Veneen rekisteröinti

Veneen rekisteröinti onnistuu nyt kaikissa toimipisteissämme. Lisätietoa veneen rekisteröinnistä saat http://www.venerekisteri.fi/

Mukavampi tapa katsastuttaa auto!

Katsastusajankohta

Uusi katsastusaikaväli käyttöön 20.5.2018

Tähän asti määräaikaiskatsastukseen on menty ensimmäisen kerran kolmivuotiaalla autolla, jonka jälkeen on ollut välivuosi. Viidennestä vuodesta lähtien katsastuksessa on käyty vuosittain (3-2-1-1-malli).

Uudet säännökset harventavat katsastusväliä ja ensimmäinen katsastus suoritetaan 20.5.2018 tai sen jälkeen käyttöönotettaville autoille nelivuotiaana, jonka jälkeen määräaikaiskatsastuksessa tulee käydä joka toinen vuosi aina kymmeneen vuoteen asti (4-2-2-2-1-malli). Tämän jälkeen auto pitää katsastaa vuosittain.

Jo käytössä olevat autot siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vasta ensimmäisen, uuden katsastussääntelyn aikana suoritetun katsastuksen jälkeen eli nyt käytössä olevat, alle kolmivuotiaat autot katsastetaan ensimmäisen kerran kolmivuotiaina. Katsastusaikavälin muutos koskee myös raskaita nelipyöriä (L7e), mutta ei kevyitä nelipyöriä (L6e).

Katsastuspäivä määräytyy edellisestä katsastuksesta

Jatkossa auton seuraava katsastuspäivä määräytyy edellisestä suoritetusta katsastuksesta, eikä enää auton käyttöönottopäivän mukaan. Jos esimerkiksi haluaa siirtää autonsa katsastusajankohdan kesälle, niin auton voi käydä katsastamassa kesällä, jolloin katsastusaika ajoittuu jatkossa samaan vuodenaikaan.

Katsastusajan rullaavuutta kannattaa hyödyntää myös käytettyä autoa ostettaessa – auton voi siis katsastuttaa niin osto- kuin myyntihetkelläkin. Rullaavuutta voi hyödyntää myös raskaiden ja kevyiden nelipyörien sekä raskaan kaluston katsastuksessa.

Ajoneuvosi pääsee mukaan uuteen katsastusvuosikäytäntöön heti, kun ensimmäinen uuden lainsäädännön aikana suoritettu määräaikaiskatsastus on hyväksytty.

(Lähde: "Trafi Katsastusaikavälit" -esite 18.4.2018)
Tarkempaa tietoa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin internet-sivuilta.

Katsastus / Ajoneuvot alle 3500 kg

Henkilö- tai pakettiautot
48,00
Matkailuautot, max. 3500 kg
58,00
Henkilö- tai pakettiautot nettietuhinta
alk. 29,00
Nelipyörät sekä perävaunut
48,00
Päästömittaus
31,00
Jälkitarkastus
25,00
Jälkitarkastus, toisella asemalla aloitettu
28,00
Tuontiauton (EU) rekisteröintikatsastus, ei sis. päästöjä
alk. 120,00
Vaurioajoneuvon rekisteröintikatsastus, ei sis. päästöjä
130,00
Suomen rekisterissä aiemmin, rekisteröintikatsastus, ei sis. päästöjä
75,00
Muutoskatsastus
alk. 50,00
Rekisteröintikatsastus mopot/moottoripyörät/nelipyörät/moottorikelkat
90,00

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %

Katsastus / Ajoneuvot yli 3500 kg

Määräaikaiskatsastus 3501 kg - 7500 kg
75,00
Määräaikaiskatsastus yli 7501kg
110,00
Jälkitarkastus yli 3500 kg
33,00
Dieselmittaus yli 3500 kg
35,00
Jarrusovitus paineilmajarrullisiin ajoneuvoihin
alk. 100,00
Jarrusovituksen jälkitarkastus
alk. 50,00
Rekisteröintikatsastus yli 3500kg, ei sis. päästöjä
alk. 170,00
Muutoskatsastus yli 3500kg
alk. 65,00

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %

Rekisteröinti Ajoneuvot / Veneet

Rekisteröinti liitteetön
8,50
Rekisteröinti liitteellinen
19
Liikennekäytöstä poisto
19
Liikennekäyttöönotto
0,00
Rekisteritodistuksen tulostaminen (I- ja II-osa)
8,50
Rekisteritodistuksen tulostaminen (I-osa)
0,00
Väliomistajarekisteröinti
40
Sarjakilpi rekisteröitäessä
5,50
Rekisterikilpi kadonneen /turmeltuneen tilalle, yksittäiskilpi
7,50
Siirtolupa
15
Siirtovakuutus 1 vrk
17
Siirtovakuutus lisäpäivät
10
Vaatimustenmukaisuustodistus (Tüv)
alk. 130,00
Vesikulkuneuvojen ensirekisteröinti
60,00
Omistaja/haltija muutokset (vene)
40,00
Todistus kadonneen tilalle/kaksoiskappale (vene)
20,00
Moottori- ja teknistentietojen muutos (vene)
0
Rekisteristä/Lopullinen poisto (vene)
0
Lisäkilpihakemus (+yksittäiskilpi maksu)
26

Hinnat alv. 0 %

Yritys

Esittely

Suomen Katsastusmies Oy on aito Suomalainen katsastusasema, kotipaikkana Tampere. Suomen Katsastusmies Oy on antanut katsastusalalle kasvot. Olemme ainoa katsastusasema Pirkanmaalla, jolla on asiakasystävälliset; pitkät, -piitkät aukioloajat, jotta kaikilla on mahdollisuus tulla katsastamaan kun se itselle parhaiten sopii.

Toimimme Sellukatu 1:ssä ent. Vianorin tilassa. Katsastustoimintaan muutettu toimitila pelaa sujuvasti ja tehokkaasti. Halliin asennettiin neljä (4) ajoneuvonosturia ja meillä on 21 m kuilu raskaille ajoneuvoille. Tilojemme toimivuus, nykyaikaiset laitteet ja autoalan asiantuntevat ammattilaiset tekevät sujuvan katsastuspalvelun mahdolliseksi.

Laskutus

Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487)
Verkkolaskuosoite / OVT-tunnus: 003719880212

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Suomen Katsastusmies Oy (Apix skannauspalvelu)
PL 16112

00021 LASKUTUS

Sähköpostiskannauksen osoite: 003719880212@procountor.apix.fi
(Lähetettävä lasku tulee olla sähköpostin liitteenä PDF-tiedostona)

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Suomalainen, yksityinen ja palveleva!